TÜRK GIDA KODEKSİ OKUL GIDASI LOGOSU UYGULAMASI USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2019/29)

 

Ek-1 Okul Gıdası Logosu

 

Haziran 25, 2019

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, 20.06.2019 tarihinde ‘’Türk Gıda Kodeksi Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/29)’’i yayınlamıştır. Bu tebliğin yürürlüğe girme tarihi 16.09.2019 olarak belirlenmiştir.

Tebliğ’in Amacı:

  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda Okul Gıdası Logosu, logonun kullanımına ilişkin hususları belirlemektir.

 

Tebliğ’in Kapsamı:

  • Bu tebliğ, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda Okul Gıdası Logosu kullanımının uygulanmasına ilişkin hususları kapsar.
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhaneleri kapsamaz.

 

Tebliğ’e göre:

  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda Okul Gıdası Logosu kullanılır.
  • Okul Gıdası Logosu, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan İşletme Kayıt/Onay Belgesi alan gıda işletmecileri tarafından; genelgenin ekinde yer alan Okul Sağlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağı’nda belirtilen kriterlere uygun olarak üretilen hazır ambalajlı gıdalarda, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın kullanılır.
  • Bakanlıklar tarafından okullara dağıtımı yapılan okul sütü, okul üzümü ve benzeri bedelsiz ürünlerde Okul Gıdası Logosu yer alır.
  • Bu tebliğde yer alan hükümlere uygun olmayan gıdalar okul gıdası olarak değerlendirilmez.

 

Tebliğ'in tam metni için tıklayınız.

Detaylı bilgi için;

+90 212 496 48 52 ya da foodlab.turkey@interktek.com 

 

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Bize bir istek gönderin
+90 212 496 46 46
Yenibosna:
+90 212 496 46 46
Maltepe
+90 216 445 00 00
 
 
Bizimle iletişime geçerek firmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu web sitesi çerezleri kullanır. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.