KOZMETİK ÜRÜNLERDE KORUYUCU ETKİNLİK TESTİ (CHALLENGE TEST)

 

Şubat 12, 2018

Koruyucu etkinlik testleri, kozmetik preparatlarının güvenilirliğinde ve ürünün uzun raf ömrüne sahip olması açısından önemlidir. Kozmetik ürünler gerekli koruyucuları içermiyorsa kullanıldıklarında ciltte ciddi sağlık problemlerine neden olabilirler.Ürünün yeterince koruyucu içermemesi içinde tehlikeli bakteri, maya ve mantarların üremesine imkan verir.

Üreticiler (imalatçi ve ithalatçı)pazara sundukları ürünün güvenli olmasını sağlamakla yükümlüdürler.Koruyucu etkinlik testi,ürün güvenliğini ispatlama aşamasında en önemli basamaklardan biridir. Ayrıca bu testin sonuçlarının Ürün Güvenlik Dosyası (CPSR) ve Ürün Teknik Dosyasında (PIF) bulunması direktif ve yönetmeliklerle zorunlu hale getirilmiştir.

Çözüm Önerilerimiz

Intertek, koruyucu etkinlik testi ile kozmetik ürünlerde mikrobiyoloji konusunda sizlere çözümler sunmaktadır.Ürün geliştirme aşamasından, depolama ve kullanım koşullarında tüketilinceye kadar koruyucunun, mikrobiyolojik olarak ürün stabilitesini sağlayacağı güvencesinin verilmesi gerekmektedir.Üretim aşamasında ısı , pH ve diğer faktörler nedeniyle koruyucu bozuluyorsa veya yetersiz miktarda kullanılmış ise ürünü mikroorganizma üremesine karşı  koruyamayacaktır.

Koruyucu etkinlik testinde, seçilmiş mikroorganizmalar kullanılarak yapay bir bulaşma sağlanır. Hazırlanan örnekten belirli aralıklarla ölçüm yapılır ve mikroorganizma sayısındaki düşüş ölçülerek logoritmik olarak ifade edilir.

Intertek Gıda Dışı Mikrobiyoloji Laboratuvarında, akredite olduğumuz Koruyucu Etkinlik Testi için kullanılan  metotlar ;

  • ISO 11930
  • Avrupa Farmakopesi ( EP  5.1.3)
  • Amerikan Farmakopesi  (USP 51)

 

Bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tel: +90 212 496 46 46 /  4814 ve 4745

nesrin.yavas@intertek.com / vildan.noktaci@intertek.com

 

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Bize bir istek gönderin
+90 212 496 46 46
Yenibosna:
+90 212 496 46 46
Maltepe
+90 216 445 00 00
 
 
Bizimle iletişime geçerek firmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu web sitesi çerezleri kullanır. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.