GİYİM VE AYAKKABI İÇİN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ POLYESTERİN DOĞRULANMASI

 

Temmuz 28, 2020

 

Tüketiciler arasında artan çevre bilinci ile birlikte, satın alma kararları da; sürdürülebilirlik, iklim-nötr olması, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm gibi ürün özellikleri dikkate alınarak belirlenmektedir.

Genel Bakış
Polietilen tereftalat (PET) tüketici ürünlerinde kullanılan en yaygın polimerdir ve üretilen tüm plastik malzemelerin pazar payının % 18'ini temsil etmektedir. Başlıca uygulama alanları ise tekstil ve ambalaj endüstrileridir. PET, elyaf endüstrisinde PES olarak bilinir ve öncelikli tercih edilen insan yapımı bir elyaftır. Tüketim sonrasında şişelerden elde edilen PET, endüstri için önemli bir geri dönüşüm kaynağıdır ve dünya pet elyaf üretiminin %8'i geri dönüştürülmüş PET'den (R-PET) oluşur. R-PET’e artan talep döngüsel ekonomik sürdürülebilirliğe ulaşmak için son kullanıcıların ve tüketici markalarının taahhütleri ile yönlendirilmektedir. Giderek daha fazla tüketici çevre dostu ürünlere ilgi duymaya başladığından dolayı; markaların ve üreticilerin ilgili ürünlerinin “doğal” özelliklerini doğrulaması çok daha önemli hale gelmiştir.

Intertek Çözümleri
Intertek, çevresel ayak izinizi en aza indirmeye yardımcı olmak üzere; iplik, tekstil ve hazır giyim üretiminde kullanılan PET şişelerin varlığını doğrulamaya yardımcı olmak için; yeni geliştirilen test metodumuzla, müşterilerimizin sürdürülebilirliği ürünlerine entegre etme çabalarına destek olmaktadır. 

Metodoloji
Çalışmalarımıza göre şişelerden elde edilen R-PET, PET şişelerde bulunan tipik bir işaretçi varlığını analiz ederek tanımlanabilir; ancak bu yöntem elyaf üretimi için kullanılan ham PET/PES için uygun değildir. Intertek olarak yaklaşımımız, müşterilerimizin ürünlerindeki R-PET kullanımını doğrulayabilmeleri için kimyasal analiz yöntemi ile; R-PET varlığı için benzersiz bir işaretleyici belirlemeye dayanmaktadır.

Uygulama Alanları

  • Üreticiler/Fabrikalar: İpliklerin, kumaşların ve giysilerin kontrolü.
  • Markalar/Alıcılar: Geri dönüştürülmüş polyester talebinin doğrulanması.

Coğrafi Kapsam
Aşağıda yer alan Intertek lokasyonlarında R-PET Doğrulama testi yapabilmektedir:

  • Almanya
  • Hong Kong
  • Şanghay
  • Guangzhou
  • Tayvan
  • Türkiye
  • India – Gurgaon
  • Vietnam – HCMC
  • Bangladeş – Dakka

Daha fazla bilgi için;

           Telefon: 0212 496 46 46 (4672)

            E - posta: intertek.turkey@intertek.com

 

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Bize bir istek gönderin
+90 212 496 46 46
Yenibosna:
+90 212 496 46 46
Maltepe
+90 216 445 00 00
 
 
Bizimle iletişime geçerek firmanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu web sitesi çerezleri kullanır. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.